Υψηλής διατροφικής αξίας και εξαιρετική γεύσης, εκτός από ότι αποτελεί σημαντική πηγή ενέργειας. Το Καλαμπόκι λόγω της μεγάλης βιομηχανικής παραγωγικής κλίμακας του γίνεται επεξεργασία με χημικά πρόσθετα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επιλέξετε βιολογικά προϊόντα.
Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε τρεις φορές της ποσότητας σε νερό, προσθέστε λίγο αλάτι και ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, στη συνέχεια, αφήστε το σκεπασμένο για 10 λεπτά. Πρόκειται για μια θρεπτική λιχουδιά, αν σερβίρεται με κρύο γάλα ή μαζί με ρύζι.